Ničelna toleranca do nasilja

Nalaganje mape ....

Datum – Dátum
Čas – Időpont

08. 01. 2015
10:00 - 11:30

Lokacija prireditve – Helyszín
Mansarda - A Padlás

Organizator – Szervező

Kontakt – Elérhetőség
Ines Horvat
E: mkimansarda@gmail.com | T: +386 31 630 199


Predavanje in razprava

MKI Mansarda Vas vljudno vabi na predavanje in razpravo Ničelna toleranca do nasilja, ki ga prirejamo v okviru drugega sklopa projekta Prečkajmo meje – združimo svet, s katerim si prizadevamo opolnomočiti mlade, tokrat predvsem ženske.

Predavanje in razprava se bo odvila v četrtek, 8. decembra, ob 10. uri, ko bomo v prostorih MKI Mansarde gostili Katjo Zabukovec Kerin iz Društva za nenasilno komunikacijo.

Katja Zabukovec Kerin je soustanoviteljica in predsednica  Društva za nenasilno komunikacijo, nevladne organizacije, ki se ukvarja s preprečevanjem in ustavljanjem vseh vrst nasilja, zlasti nasilja v družini. Je izvajalka svetovalnih programov za žrtve in storilce nasilja ter predavateljica. V Observatoriju za nasilje nad ženskami pri Evropskem ženskem lobiju (EWL) je predstavnica nevladnih organizacij s področja preprečevanja nasilja, je članica Strokovnega sveta za enakost spolov in številnih drugih delovnih teles za spremembo zakonodaje.

V svoji predstavitvi bo spregovorila o družbeni konstrukciji spolov, vplivu tradicionalnih spolnih vlog na mlade ženske in se osredotočila zlasti na naučeno nemoč deklet in žensk, zaradi katere se pogosto srečajo z nasiljem v zasebnih odnosih. Poudarila bo pomen enakomerne porazdelitve moči med spoloma ter vlogo pozitivne diskriminacije. Prav tako pa bo med nas prenesla svoje izkušnje pri delu z žrtvami in storilci nasilja in nanizala lekcije, ki se v njih skrivajo. Kratko predstavitev bo zaokrožila z razlago pomena ničelne tolerance do vseh oblik nasilja in diskriminacije.

Vabljeni k prečkanju meja!

Za vse dodatne informacije so na voljo mkimansarda@gmail.com.

Prisrčen mladinski pozdrav,

MKI Mansarda