BALETNO TEKMOVANJE TUTU 2021

Nalaganje mape ....

Datum – Dátum
Čas – Időpont

24. 10. 2021
08:15 - 20:00

Lokacija prireditve – Helyszín
Gledališka in koncertna dvorana - Színház- és hangversenyterem

Organizator – Szervező

Kontakt – Elérhetőség
Gordana Škrilec
E: Gordana.Skrilec@kkl.si | T: +386 2 577 60 24


BALETNO TEKMOVANJE TUTU 2021

Baletno tekmovanje za vse baletne plesalke in plesalce ter koreografe v različnih kategorijah

TUTU 2021 – slovensko & mednarodno baletno tekmovanje bo potekalo od 23. – 24. oktobra 2021 v Gledališki in koncertni dvorani Lendava. TUTU 2021 odpira vrata vsem baletnim plesalkam, plesalcem in koreografom, ne glede na njihovo nacionalnost. V različnih kategorijah SOLO, kategorijah SKUPINA ter v treh kategorjah KOREOGRAFIJA se lahko pomerijo učenke in učenci baletnih šol z osnovnim ali razširjenim programom, dijakinje in dijaki srednjih baletnih šol, študenti višješolskih in visokošolskih baletnih ustanov in profesionalni baletni plesalci, ne glede na njihovo starost. TUTU tudi v letu 2021 ohranja kategorijo, ki smo jo poimenovali ZLATA, v njej pa se lahko pomerijo profesionalni baletni plesalci od 27 leta starosti dalje. Zlata kategorija je posebnost tekmovanja TUTU, saj večina baletnih tekmovanj uveljavljenim in izkušenejšim plesalcem, starejšim od 27 let, tekmovanja ne omogoča. Če se v vseh ostalih SOLO in SKUPINA kategorijah baletnega tekmovanja TUTU ocenjujeta primarno tehnična in umetniška izvedba, se v Zlati kategoriji primarno ocenjujeta odrska prezenca in interpretacija. Prva novost baletnega tekmovanja TUTU 2021 je, da v vseh kategorijah, razen v V. RDEČI, VI. BORDO in VII. ZLATI, tekmovalci namesto po dvokrožnem, tekmujejo po enokrožnem tekmovalnem sistemu. Druga novost tekmovanja pa sta dve novi kategoriji v okviru tekmovanja koreografskih miniatur, s čimer se kategoriji KOREOGRAFIJA PROFESIONALNO pridružujeta še kategoriji KOREOGRAFIJA – SPODBUJANJE LASTNE USTVARJALNOSTI 10 – 14 LET in KOREOGRAFIJA – SPODBUJANJE LASTNE USTVARJALNOSTI 15 – 18 LET. Z njima želimo spodbujati mlade k čimprejšnjemu pričetku delovanja na področju baletne koreografije. Zatorej, dobrodošli prav vsi baletni plesalci k sodelovanju na baletnem & koreografskem tekmovanju TUTU 2021!
https://www.tutubaletnotekmovanje.si/
Organizator: DBUS

Časovnica TUTU 2021: nedelja, 24. oktober 2021

8:15 – 9:15 prijave tekmovalcev v preddverju Gledališke in koncertne dvorane Lendava (za tekmovalke in tekmovalce, ki bodo zaradi kasnejših vaj na prizorišče tekmovanja prispeli kasneje, bo na vratih Gledališke in koncertne dvorane Lendava objavljena telefonska številka, na katero bodo lahko ob svojem prihodu poklicali odgovorno osebo, in sicer na vsako polno uro)

9:30 – 11:00 baletni trening s članico/članom strokovne žirije (obvezne so predhodne prijave na spletni strani TUTU)

11:15 – 14:10 vaje tekmovalk in tekmovalcev na odru po spodnjem razporedu (kategorije: V. RDEČA, VIII. VIJOLIČNA, IX. MODRA, XIII. KOREOGRAFIJA in XIV. KOREOGRAFIJA)

15:00 TEKMOVANJE ZA KATEGORIJE V. RDEČA, VIII. VIJOLIČNA, IX. MODRA, XIII. KOREOGRAFIJA in XIV. KOREOGRAFIJA.

18:00 SVEČANI KONCERT S PODELITVIJO NAGRAD

OBVESTILO: Izpolnjevanje pogoja PCT je obvezno za vstop v Gledališko in koncertno dvorano Lendava